Gastgezinnen gezocht voor teefjes in ons fokprogramma. 

Een belangrijke periode in het leven van de pup begint gek genoeg niet als ze geboren zijn, maar ver daarvoor. Het is belangrijk dat de moederhond verblijft in een stabiele omgeving, waar zij later in alle rust haar kleintjes kan krijgen. Ze moet lekker meedraaien als huishond en een onderdeel zijn van het dagelijks leven van het gezin. Zij is het anker van de pups in de eerste, zeer belangrijke fase van hun leven.

Wij zijn daarom op zoek naar gezinnen waar een teefje van ons mag komen wonen.
Gedurende de tijd dat de teef nestjes heeft, hoeft u niets te betalen voor alle basisbehoeftes. Voeding en benodigdheden, vaccinaties en de medische kosten voor moederhond en pups voor tijdens en na de bevalling zijn voor onze rekening.

Meestal krijgt een teef haar eerste nestje vanaf de leeftijd van 2 jaar. Pas dan zijn ze er ook mentaal en fysiek aan toe om een nestje te krijgen. Het kan zijn dat wij een hond uit het trainingsprogramma hier voor halen, maar het kan ook zijn dat het een pup is waarvan we denken dat de potentie er in zit. 

Alle teven worden medisch gekeurd, onderzocht en krijgen gedragstesten om te kijken of ze geschikt zijn om een stabiele moeder te worden. 

Mocht een teefje geschikt zijn dan gaan wij kijken waar we mee gaan matchen. 

De meeste rassen waar we mee werken zijn golden retrievers , labrador retrievers, labradoodles, goldendoodles, poedels en berner doodles of kruisingen van deze. 

Als een teefje niet geschikt is dan zijn er meerdere mogelijkheden. Als ze niet geschikt is om een nestje te krijgen, maar wel om eventueel nog een taak uit te voeren als assistentiehond dan kan het zijn dat wij daarvoor kiezen. Dit kan zijn omdat ze medisch niet helemaal goed zijn of bijvoorbeeld wanneer blijkt na een nest dat ze toch geen geschikte moeder is of dat de pups het toch niet zo goed doen als we verwacht hadden. We gaan er vanuit dat dit in de praktijk heel weinig voorkomt.

Nu zijn wij opzoek naar mensen die ons hiermee willen helpen een teefje liefdevol in hun huis op te vangen, indien nodig nog socialiseren en die het leuk vinden om omtrent het fokken en begeleiden van de pups het een en ander bij te leren. Uiteraard zijn de opleiding en begeleiding hiervan ook voor onze kosten. 

U moet het leuk vinden en de mogelijkheid hebben om 3 tot max 4 nestjes

in huis te laten verblijven (max 1 x per jaar)  en de moederhond te begeleiden in het voortraject, tijdens de bevalling en daarna met de pups tot de leeftijd van 7 tot 8 weken. Wij kiezen er voor om dit bij u thuis te laten gebeuren omdat daar de teef op haar gemak is en dit is zo belangrijk om stabiele pups te krijgen. Hiervoor moet u natuurlijk ook voldoende tijd hebben in die periode, dat is de investering die u maakt, wij hebben hiervoor een kleine vrijwilligers goeding beschikbaar. 

Als het teefje haar belangrijke taak heeft vervuld, dan mag zij bij u blijven. Ze wordt dan gesteriliseerd op onze kosten en u mag haar kosteloos overnemen door middel van een houder contract. Wel zijn daarna alle kosten voor u zelf. 

Wij begeleiden u het hele traject. Wij hebben een online programma en ook live workshops om u goed voor te bereiden op hetgeen dat u te wachten staat. Tijdens de dekking, dracht, bevalling en daarna begeleiden wij u telefonisch, online of als het nodig is komen wij bij u langs om u te helpen. Het is dan ook een pre dat u ongeveer op drie kwartier tot een uur rijden af zit van Rutten (hoofdkantoor), Drunen of Haarlem. 

Dit maakt namelijk dat wij snel bij u kunnen zijn en zo kunnen zorgen voor een optimale begeleiding. Zo kunnen wij met elkaar zorgen voor een nieuwe, gezonde en leuke generatie hondjes die later een belangrijke taak kunnen vervullen.

Bent u enthousiast en nieuwsgierig geworden? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om een vrijblijvende afspraak te maken met u.

Reacties zijn gesloten.