Labradoodle

De Labradoodle is een vrolijke, zachtaardige en intelligente hond voor zowel mens als dier. Het is een hond met gevoel voor humor en veel energie. Ze zijn makkelijk te trainen en erg sportief. De Labradoodle is nog niet officieel erkend. Het is een kruising tussen een Poedel en een Labrador. De Labradoodle combineert werklust en intelligentie met een leuk uiterlijk. Veel zie je dat de honden worden ingezet als assistentiehond.

Labradoodles zijn er in verschillende soorten kleuren: Labradoodle Kalk, Labradoodle Cream, Labradoodle Gold, Labradoodle Apricot, Labradoodle Parchment en Labradoodle Chocolade. Ook zijn er twee soorten vachten; de fleece vacht en de wollen vacht. De fleece vacht is zacht en gemakkelijk in onderhoud. Deze vacht kan met krullen en ook golvend voorkomen bij de Labradoodle. De wollen vacht vergt wat meer onderhoud, de vacht mag niet te dik zijn en valt makkelijk open.

Iemand die allergisch is voor een hond, reageert op het speeksel en de vacht/huidschilfers van honden. De huidschilfers komen vrij op het moment dat je hond zijn haar verliest. Labradoodles hebben een doorgroeiende vacht, waardoor ze minder haren verliezen dan andere honden en zo minder allergenen verspreiden. Daarnaast zorgt de vacht van de Labradoodle ervoor dat de losse haren in de vacht blijven hangen. Hierdoor zul je de vacht 1 x per week moeten borstelen. Aangezien ze wel haren verliezen, kun je nog steeds allergische klachten krijgen. Dit zal echter een stuk minder zijn dan een hond die veel verhaart.

De Labradoodle is compact, maar sierlijk gebouwd. De staart is vrijwel recht, hij heeft hangende oren, en grote ogen met hele lange wimpers. Opvallend zijn natuurlijk zijn mooie, lange krullende haren. Het gemiddelde gewicht van de hond ligt tussen de 25 en 35 kg. Van 54 tot 65 cm. Labradoodles hebben zeker behoefte aan fysieke, maar ook aan geestelijke uitdaging. Ze nemen geen genoegen met een rondje om het huis, maar houden ervan om met hun baas op pad te gaan voor een flinke wandeling. Per dag hebben ze toch al snel 1,5 tot 2 uur beweging nodig. Veel Labradoodles zijn ook dol op zwemmen.

Reacties zijn gesloten.