Serge Gaus

Serge Gaus is sinds 2002 eigenaar van de Gaus Assistentiehonden.

Het was niet zo vanzelfsprekend dat hij dit al zou doen, eerst heeft hij een opleiding gevolgd op de hogere hotelschool in Leeuwarden en heeft daarna nog een brede kennis opgedaan in het bedrijfsleven om een stabiele basis te kunnen leggen voor een eigen onderneming. Toen hij in 1998 teruggevraagd werd in het bedrijf van zijn ouders, was zijn keuze snel gemaakt. Dit is toch wat hij uiteindelijk altijd heeft gewild en wat hem met de paplepel is ingegoten. Als kleine jongen ging Serge voor en na schooltijd al helpen in de verzorging van de dieren en later heeft hij zijn sporen verdient met het trainen van de honden. 

Zijn grote passie ligt bij het trainen van honden zodat zij een verschil kunnen maken in het leven van mensen met een functiebeperking. Deze discipline heeft hij zich helemaal eigen gemaakt.  In 2002 heeft Serge de school gekocht en is langzaam aan verder gaan bouwen. Naast het trainen van geleidehonden heeft hij het bedrijf in 2002 uitgebreid met combinatiehonden.  In 2006 is de levering van hulphonden begonnen.

Zijn streven is om een compleet centrum op te zetten waarbij alle disciplines van assistentiehonden zoals therapie-, epilepsie-, diabeteshonden, etc. getraind kunnen gaan worden. Hierdoor kan worden voldaan aan de vraag van zijn huidige cliënten, die i.v.m. meervoudige beperkingen de behoefte hebben om speciale taken door de hond te laten verrichten.  

De school is in de afgelopen jaren onder zijn supervisie behoorlijk gegroeid en de groei vordert nog steeds. Desondanks is zijn streven om wel groter te worden, maar toch ook ‘klein’ te blijven. Zodanig dat de persoonlijke aandacht die hij en zijn medewerkers geven aan de cliënten gewaarborgd blijft, want een hond leveren aan iemand met een beperking is veel meer dan even een hulpmiddel brengen. Het moet gevlochten worden in het leven van mensen en daar is tijd, geduld en persoonlijke aandacht voor nodig.

Reacties zijn gesloten.